Alapértelmezett színséma akadálymentes ikon
Hírek

2015.09.30.

Ünnepélyes projektátadó 2015. október 28-án


2015.07.23.

Sajtótájékoztató 2015. július 22.-én

sajtotajekoztato_kepA betegek érdekei mentén működő egészségügy megvalósítását szolgálja az az egészségügyi adattárház, amelyet az ÁEEK alakít ki októberig az Európai Unió segítségével - közölte a központ főigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: az EU a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében csaknem egymilliárd forinttal támogatja a Pulzus fantázianevű Országos egészségmonitorozási és kapacitástérkép, adatbázis- és alkalmazásfejlesztés projekt megvalósítását.

Az ÁEEK vezetője hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyben ma nem betegigények mentén, hanem az intézmények érdekei szerint történik a betegellátás, vagyis a rendszert meg kell változtatni. Ehhez a változtatáshoz szolgáltat adatokat, tényeket a Pulzus projekt, ugyanis a kapacitások igazításához döntési helyzetbe kell kerülnie az intézményrendszert működtető ÁEEK-nak - tette hozzá.

Ugyanakkor a rendszer arra is alkalmas, hogy mérhetővé váljon a döntések hatása és hosszú távon fenntartható ellátórendszer jöjjön létre - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán. Magyar Gábor, a projekt szakmai vezetője úgy foglalta össze a rendszer lényegét, hogy a Pulzus adatokat gyűjt be és információkat bocsát ki. A többi között az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, a Központi Statisztikai Hivataltól és az egészségügyi intézményektől származó adatokat egységesítik, tisztítják és rendezik a szakmai, politikai, döntéshozók, illetve a nagyközönség számára is.

Ehhez két nagykapacitású szervert vásároltak, amelyek az elmúlt másfél évtized egészségügyi adatait tárolják majd - ismertette a szakmai vezető. Magyar Gábor kitért arra, hogy az egyetemek, a kutatók is haszonélvezőivé válhatnak a Pulzus projekt megvalósításának.


 
                Adatvédelmi nyilatkozat     |      Felhasználási feltételek     |      Kapcsolat © 2015 Minden jog fenntartva - AEEK TÁMOP 6.2.3 Projekt                
Adatvédelmi nyilatkozat     Felhasználási feltételek     Kapcsolat
© 2016 Minden jog fenntartva - AEEK TÁMOP 6.2.3 Projekt

http://pulzus.aeek.hu/